Sommarvärme och lokala nyheter

Redan Maj, tiden går snabbt! Så snart det slutade regna så steg temperaturen som en raket. Strax midnatt här och temperaturen är fortfarande närmare 34 grader! Inte så skoj om man av nån anledning måste befinna sig utomhus, för att hitta en taxi exempelvis. Förra sommarens, eller snarare slutet på sommaren/höstens värsta minne var på vägen till en av de flertalet tillställningar som min jämnåriga amerikanska kollega brukar slå till med. Nyduschad, uppiffad och redo att förflytta mig de dryga 25 kilometrarna till Dubai Marina och Jumeriah Beach Residence (lokalt endast benämnd vid förkortningen JBR) så gick jag ut och skulle leta på en taxi. Det trista var att det kl. 8 på kvällen fortfarande var närmare 40 grader ute. Som alla andra helgdagar var det såklart inflation i folk/proffshängare överallt, så den normalt sett minutsnabba taximanövern tog längre tid än förväntat. Efter knappt 10 minuter fick jag inse slaget förlorat, in i lägenheten igen, de blöta kläderna i tvättkorgen, en snabb dusch, ny mumma och ett nytt försök att hitta en taxi, inte så kul. För den nyfikne går den taxiresan på ca. 50 dirham (= ca. 110 SEK).

Så nu är det alltså dags igen för hettan, det blir värre för varje dag och fortfarande två månader till riktiga sommaren…

För den som läste förra inlägget där jag nämde det som hastigast om den lokala prinsen som torterade en bonde; det verkar som att det blev lite återspel trots allt efter stora påtryckningar från framförallt USA och Amnesty International. Som det låter nu så vet ingen om bonden längre är vid liv trots att de lokala nissarna först hävdade att de kommit överen om en uppgörelse, right…

Sheikh reportedly detained pending torture investigation

UAE torture prince threatens US nuke deal

Torture tape delays U.S.-UAE nuclear deal, say U.S. officials

Bland övriga, låt oss kalla det, nyheter av lokal typ; Tydligen har en gravid kvinna som var involverad i en bilolycka och förlorade sitt ofödda barn tilldömts att betala s.k. ”blodspengar” för sitt eget barn till…barnets anhöriga!? Som krydda på moset så anses kvinnan, som tydligen var från Libanon, att olyckan var hennes fel för att hon inte höll tillräckligt avstånd till bilen framför. Men, enligt tidningen så uppstod olyckan p.g.a. följande: När bilen framför henne saktade in bromsade hon så hårt att bilen bakom henne körde in i henne, vinglade in i en annan bil och dessutom tryckte in kvinnans bil i bilen som var framför henne. Alltså, hon orsakade inte olyckan för att hon körde in i bilen framför, utan för att hon bromsade så hårt att hon inte körde in i den bilen men bilen bakom henne (som höll bra avstånd?) inte hann stanna!? Precis som en av läsaren kommenterar artikeln: ”Undrar vad det var för nationalitet på den som körde bilen bakom?”

Från artikeln: ”As she braked suddenly, her car was struck from behind. The force of the collision threw the second vehicle to the left where it hit a third car, while the defendant’s vehicle was knocked forward into a fourth.”

Mother ordered to pay diyyah for her lost baby