Bittra hemmafruar

Titt som tätt dyker det upp nya rubriker över hela världen när de fängslat några turister som kramat varandra, eller t.o.m. gjort något så hemskt som att pussa varandra när andra kunnat se. Fy! Senast i raden är en brittisk turist (britter verkar ofta vara i hetluften f.ö. när det gäller dessa saker) som för nån månad sedan pussade sin pojkvän på kinden utanför JBR (Jumeirah Beach Residence). På kinden säger dom själva, men det kan lika gärna ha varit (håll i er nu!) på MUNNEN! Eller värre! Vill inte ens tänka tanken… Fy! En lokal förmåga till hemmafru, som vanligt, såg detta (första uppgifterna gjorde dock gällande att det var hennes 2-åriga dotter som såg händelsen, hon har nu men för livet får man anta) och ringde såklart direkt till polisen. Bra jobbat!

Det hela slutade med rättegångar och det ena och det andra, och sen några dagar sitter nu tjejen i fängelse för en månads tillrättavisning, och en chans att hälsa på de andra 20 fångarna hon får dela cell med. Jag tycker det känns bra att de får bort de här tungt kriminella och samhällsfarliga elementen från stadens gator. Om det inte stoppas i tid kan det hända värre saker nästa gång, låt säga en alldeles för hård kram!

Så, min vana trogen måste det ju såklart finnas nån teori bakom detta, här är min version; Av alla de gånger jag läst om liknande händelser så har det alltid rapporterats, direkt eller indirekt, av lokala hemmafruar. Jag vill inte minnas att det nån gång varit nån man som rapporterat, tvärsom verkar de oftast inte ha någonting emot både det ena och det andra på stadens halvskumma barer med tillhörande prissatta klientel, och då vill de ju såklart inte bidra till att andra hamnar i problem för just detta (det kan ju slå tillbaka). Som kulturen fungerar här är det ju hyfsat olagligt att ha kontakt med någon av motsatt kön, framförallt för lokala förmågor (även om det är ganska uppluckrat numera), alltså brukar historierna se lika ut: Ung tjej får bara umgås med familjen och ev. sina tjejkompisar under kontrollerade former. Make hittas av familjen och innan de vet ordet av har de fyllt 16-17-18-nått och är gifta med nån snubbe de knappt känner, och sen ska det bara funka. Surt.

Killar verkar ha desto större frihet (inofficiellt) att åka raggarrundor och göra både det ena och det andra tills de såklart på familjens uppmaning alltså ska gifta sig. Sen måste de ha barn och bo med föräldrarna etc., för så fungerar det. Det betyder dock inte att det är slutet för raggarrundorna bara för att de nu är gifta med nån de är ev. är måttligt intresserade av. Alltså sitter det en sur hemmafru i villan och tar hand om barnen och ev. åker på nån utflykt då och då, medans mannen jobbar non-stop och har andra ”socialt viktiga saker” för sig. Och när dessa hemmafruar då kommer ut på stadens olika tillhåll, då ska f****mig ingen tro att de kan hålla på med sånt som de inte fick göra!

Det finns dock flera sidor av detta; lokala män som sköter sig bra och lokala kvinnor som springer runt på nattklubbar i kortkort (kommer till nattklubben i hela utstyrseln, sen snabbt ombyte på toaletten). Allt som allt så ligger ordet dubbelstandard ganska nära till hands, å ena sidan så ska det vara ordnat och propert annars blir det finkan, å andra sidan sitter de lokala gubbarna på skumma pubar (fortfarande i hela utstyrseln) och delar bärs och drinkar med hårt arbetande asiatiskor. På samma sätt som uttrycket ”Högsta chefen i himlen kan inte se vad som händer inne på pubarna, så drick och var glad” gäller, så stämmer nog det för det mesta; gör vad du vill, så länge ingen vet. Och de där gubbarna på puben lär ju knappast skvallra för sedlighetspolisen om varandra.

Så för att sätta hur förfärlig en offentlig puss är i perspektiv lagmässigt, så är 3 pussar likvärdigt som att rejsa med polarna i ett bostadsområde och köra ihjäl någon;

3 offentliga pussar = köra ihjäl någon = 3 månaders fängelse

Det lagsystem som religionen påbjuder här innehåller att någon kan bli ”förlåten” för ett brott och därmed bli fri eller få ett kraftigt förkortat straff. Alltså, som i ovan nämnt fall med ihjälkörningen, låt säga att de skulle få 5 års fängelse istället. De anhöriga till den fängslade uppvaktar då offrets familj med gåvor och en saftig hög stålars och blir då ”förlåtna” och vips är det bara 6 månaders fängelse som gäller, eller inget alls. På samma sätt som de i Saudiarabien gifter bort sina unga döttrar till skumma gamlingar och familjen (läs: fadern) får en summa pengar för detta (giftaspresent eller vad det kallas), så är ju systemet ganska lika; det finns inget som inte går att sälja, och vips är jag tillbaka till uttrycket ”en lokal förmåga skulle sälja sin egen mor bara priset var rätt” (ett uttryck som inte jag hittat på).

Jag läste en artikel för ett tag sen om hur skillsmässosiffrorna har gått ner lite i Oman (nämde detta tidigare: Burj Kahlifa), och anledningen var enligt artikeln att männen istället för att skilja sig (generellt sett inte högt ansett att skilja sig) skaffar sig en till fru istället. Alltså, första frun som han förmodligen är urless på skickas ut i huset på gården och nya frun (inte helt ovanligt att det är en asiatiska) tar plats i storhuset och dubbelsängen. Inte helt otippat kallas dessa asiatiskor för ”Husband snatchers” av de första fruarna. Snacka om grogrund för mer bitterhet; inte nog med att du är tvärlåst i ett kasst äktenskap som du inte kan göra något åt, du bor i uthuset med barnen och knappt kan komma utanför dörrarna, dessutom de är det folk som visar ömhet för varandra offentligt de få gånger du kommer utanför hemmets murar. Nån j**la måtta får det vara!

Teenage racers who killed another driver are jailed for three months

British woman in kissing case begins jail sentence

Divorce falls in Oman as more men take second wives