Uppdateringar

Långt mellan uppdateringarna, har bytt jobb och tiden verkar försvinna mellan åtaganden. Jag är numera väldigt involverad i utvecklingen av luftrum och procedurer för Dubai Approach. Det är svårt att förklara, men från flygledarsynvinkel kan alla dom ändringar över dom senaste åren bäst förklaras som att jag jobbat på lika många enheter som år som gått sedan jag kom hit. Det är en väldigt snabb utveckling! Från ena dagen till den andra har trafiken ökat med 10-tals procent.

Vi har precis avslutat Dubai Airshow 2013 (vilket innebar ett antal instruktioner på kort varsel om flyguppvisningar över hela området), och med det 300 ordrar om nya flygplan till Emirates och över 110 nya flygplan till flyDubai… Det börjar bli trångt i luften! Och vi har redan över 1000 rörelser om dagen från Dubai, och sen tillkommer Sharjah, Minhad och Dubai’s nya flygplats Al Maktoum at Dubai World Central som så småningom kommer att hantera 160 miljoner passagerare per år.

Medans allt det här har pågått har vi haft fin-fin påhälsning i Dubai: Europe!!!!!

En riktig dängare till konsert! Tyvärr var det dålig uppslutning. Nästan så man skäms att det var så dåligt med folk. En arena med plats för 10,000. Men bara 1,000 dök upp. Med tanke på alla icke-artister som får så mycket uppmärksamhet nuförtiden, så var det en absolut höjdpunkt med deras konsert. Trots den dåliga publiken höll dom inte igen alls. En riktigt, riktigt bra konsert! Om den bara varit längre…. 😉

Läs själva om konserten i lokala blaskan: http://gulfnews.com/arts-entertainment/music/review-europe-take-dubai-by-storm-1.1258731

Om du får en chans att se dom live, gå, bara gå!!!

4 reaktion på “Uppdateringar”

 1. Hejsan Tommy!
  Kul att se ett nytt inlägg och grattis till det nya jobbet! Har du lämnat det operativa jobbet helt och hållet eller jobbar du deltid?
  Det har behövts Flow Control länge i ME. Har ni börjat med slot-tider? München har ett smart system med förprogrammerade S-kurvor och waypoints längs inflygningsvägen. Skulle kunna vara något för er!?
  DWC har börjat användas av vissa charterbolag, har jag hört talas om. Grannar till mig var där i oktober när det var nytt och de märkte att det saknades rutin…
  Skulle vara kul att se det hela på plats när det har kommit igång. DWC kommer ju att bli megastort, om det blir av på riktigt.
  Ha det gott!
  // Leif

Kommentarer inaktiverade.